Certificaat van Oorsprong Bekijk groter

Certificaat van Oorsprong

Essentials

Bestel Direct 

U meldt zich aan voor Essentials ExportDocumenten Online.

Met Essentials kunt u export- of oorsprongsdocumenten aanvragen via een door u gekozen leverancier.
Waarna de leverancier uw aanvraag indient bij de Kamer van Koophandel.

Meer details

Meer informatie

Certificaat van Oorsprong (CVO)


Het doel van een Certificaat van Oorsprong

Het doel van een Certificaat van Oorsprong is het aantonen van de niet-preferentiële oorsprong van het product dat u graag wilt exporteren.

 

Heb ik een Certificaat van Oorsprong nodig?

Het aanvragen van dit document kan van pas komen voor de importerende partij, omdat zij op basis van dit document vrijstelling of korting kunnen krijgen op de invoerrechten. Daar tegenover staat dat het ook verplicht kan zijn om een Certificaat van oorsprong bij te voegen, omdat de lokale overheid de markt wil beschermen tegen bepaalde producten of een overvloed daarvan.

 

Een Certificaat van Oorsprong aanvragen

Als u slechts één of enkele Certificaten van Oorsprong per jaar nodig hebt, is EDO Essentials de methode om de documenten in bezit te krijgen. Meldt u aan en kies een van de aangesloten dienstverleners. De dienstverlener vraagt van u een machtiging. Daarmee kan de dienstverlener namens u het document aanvragen bij de KvK. Vervolgens levert u de gegevens en benodigde documenten digitaal aan.

 

Meerdere documenten per jaar aanvragen

Heeft u meerdere oorsprongsdocumenten per jaar nodig, dan is EDO Business Light (12 - 35 documenten) of EDO Business (35 of meer documenten) voor u bedoeld.

 

Offerte aanvragen en meer informatie

Voor meer informatie over de juiste keuze voor uw licentie kunt u contact met ons opnemen. U kunt ook vrijblijvend een offerte aanvragen.

Indien u niet wordt omgeleid, KLIK HIER.