Certificaat van Oorsprong Bekijk groter

Certificaat van Oorsprong

ExportData Services

2 Mogelijkheden.

-Het document zelf aanvragen in onze applicatie

-De aanvraag uitbesteden

 

  Scrol naar beneden voor "meer informatie"

Meer details

Meer informatie

Met Exportdocumenten online kunt u zelf export- of oorsprongsdocumenten aanvragen via onze online applicatie.

U vult zelf de zending gegevens in, waarna u de aanvraag naar de Kamer van Koophandel verstuurd.

Na goedkeuring van de Kamer van Koophandel kunt u zelf printen op officieel certificaatpapier. Indien u niet in het bezit bent van dit papier kunnen wij u dit document toesturen (dit kost €4,95).

De kosten voor dit certificaat bedragen € 30.35 (excl. leges van de KvK) excl. BTW.

U kunt het aanvragen van uw exportdocumenten volledig aan ons uitbesteden, wij doen namens u de aanvraag, u hoeft allen de juiste informatie van de zending te verzorgen.

Wij dienen uw aanvraag in bij de Kamer van Koophandel. Na goedkeuring printen wij het op certificaat papier en versturen het via de post.

De kosten voor dit certificaat bedragen € 74.99 (Incl. de leges van de KVK) excl. BTW.

Certificaat van Oorsprong (CVO)


Het doel van een Certificaat van Oorsprong

Het doel van een Certificaat van Oorsprong is het aantonen van de niet-preferentiële oorsprong van het product dat u graag wilt exporteren.

 

Heb ik een Certificaat van Oorsprong nodig?

Het aanvragen van dit document kan van pas komen voor de importerende partij, omdat zij op basis van dit document vrijstelling of korting kunnen krijgen op de invoerrechten. Daar tegenover staat dat het ook verplicht kan zijn om een Certificaat van oorsprong bij te voegen, omdat de lokale overheid de markt wil beschermen tegen bepaalde producten of een overvloed daarvan.

 

Een Certificaat van Oorsprong aanvragen

Als u slechts één of enkele Certificaten van Oorsprong per jaar nodig hebt, is EDO Essentials de methode om de documenten in bezit te krijgen. Meldt u aan en kies een van de aangesloten dienstverleners. De dienstverlener vraagt van u een machtiging. Daarmee kan de dienstverlener namens u het document aanvragen bij de KvK. Vervolgens levert u de gegevens en benodigde documenten digitaal aan.

 

Meerdere documenten per jaar aanvragen

Heeft u meerdere oorsprongsdocumenten per jaar nodig, dan is EDO Business Light (12 - 35 documenten) of EDO Business (35 of meer documenten) voor u bedoeld.

 

Offerte aanvragen en meer informatie

Voor meer informatie over de juiste keuze voor uw licentie kunt u contact met ons opnemen. U kunt ook vrijblijvend een offerte aanvragen.

Indien u niet wordt omgeleid, KLIK HIER.